Tradycja piekarni HERT została zapoczątkowana u schyłku minionego wieku. Umiejętne i nowoczesne zrządzanie firmą współgra z tradycyjnymi metodami produkcji opartymi na zastosowaniu naturalnego zakwasu żytniego. Doświadczony zespół piekarzy codziennie wkłada swoje serce dbając o wypieki piekarniczo-cukiernicze.
Oferta składa się z wyrobów w zakresie pieczywa obejmując produkty pszenno żytnie znanego wszystkim chleba staropolskiego czy chleba zwykłego oraz chlebów typowo żytnich wzbogaconych ziarnami słonecznika, otrąb pszennych czy siemieniem lnianym. Do gamy produktów zaliczyć można różnorodne bułki uwzględniając bułkę dużą z widocznym pęknięciem, uwielbianą kajzerkę razową czy włoską ciabattę na puszystym ciecie. Wyroby piekarni HERT można zakupić w punktach firmowych na terenie Wrocławia oraz wielu miastach na dolnym śląsku i województwie opolskim.